Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(11)
Forma i typ
Książki
(11)
Poradniki i przewodniki
(10)
Dostępność
dostępne
(11)
Placówka
Wypożyczalnia Sadlinki
(11)
Autor
Maciąg Agnieszka (1969- )
(3)
Wolański Robert (fotograf)
(3)
Bosacka Kasia
(1)
Durnowska Małgorzata
(1)
Grillparzer Marion (1961- )
(1)
Hamelman Jeffrey (1951- )
(1)
Jałowiec Magdelena
(1)
Kaneko Chiho
(1)
Kowalczyk Jakub
(1)
Kucharski Piotr
(1)
Lewandowska Agata (dietetyk)
(1)
Lundén Theres
(1)
Shirbidova Tatiana
(1)
Skorupska Edyta
(1)
Sokołowska Beata (psycholog)
(1)
Wojciechowska Ewa
(1)
Wätterback Johannes
(1)
Łupińska Hanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(9)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
Kraj wydania
Polska
(11)
Język
polski
(11)
Odbiorca
Dorośli
(1)
Kobieta
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Temat
Zdrowe żywienie
(3)
Dieta oczyszczająca
(2)
Pieczywo
(2)
Chleb
(1)
Dieta antyrakowa
(1)
Higiena
(1)
Higiena psychiczna
(1)
Jelita
(1)
Kobieta
(1)
Konserwacja żywności
(1)
Leczenie dietą
(1)
Ogrodnictwo
(1)
Piekarstwo
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przyprawy
(1)
Rośliny uprawne
(1)
Równowaga kwasowo-zasadowa
(1)
Uprawa roślin
(1)
Warzywa
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zupy
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Poradnik
(8)
Książka kucharska
(6)
Przepisy kulinarne
(4)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Publicystyka
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(213)
Edukacja i pedagogika
(74)
Socjologia i społeczeństwo
(39)
Medycyna i zdrowie
(38)
Kultura i sztuka
(30)
Kulinaria
(11)
Psychologia
(29)
Hobby i czas wolny
(24)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(21)
Religia i duchowość
(20)
Biologia
(19)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(19)
Rozwój osobisty
(16)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(15)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(14)
Etnologia i antropologia kulturowa
(13)
Literaturoznawstwo
(13)
Językoznawstwo
(11)
Fizyka i astronomia
(10)
Geografia i nauki o Ziemi
(10)
Podróże i turystyka
(10)
Nauka i badania
(9)
Styl życia, moda i uroda
(8)
Kultura fizyczna i sport
(7)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(5)
Matematyka
(4)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(4)
Architektura i budownictwo
(2)
Biografia
(2)
Filozofia i etyka
(2)
Inżynieria i technika
(2)
Transport i logistyka
(2)
Archeologia
(1)
Dom i ogród
(1)
Film
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Medycyna
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Relacje międzyludzkie
(1)
Styl życia, moda, uroda
(1)
11 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56(083.12) (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Poradnik i Zdrowie)
Do wywaru trafia tylko to, co najlepsze, bowiem z niego powstanie potem wiele różnych, pysznych i zdrowych zup. Mamy wybór między wywarem mięsnym, rybnym albo warzywnym czy grzybowym. Jak mądrze wykorzystać zupy? Jest to naprawdę bardzo proste: gotujemy duży garnek wywaru – i łyżka po łyżce nasz organizm przestawia się na odtruwanie, spalanie tłuszczu i nową energię. Odbiorcy - osoby, które chciałyby zregenerować jelita, zlikwidować stany zapalne oraz obudzić układ odpornościowy - wszyscy potrzebujący pomocy w odchudzaniu: zupa tłumi ataki wilczego apetytu, syci i przestawia przemianę materii na spalanie tłuszczu - ci, którzy dzięki zupom chcą dostarczać organizmowi energię i zyskać dobry nastrój na cały dzień Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - można przeprogramować bakterie jelita na szczupłość, kości i stawy na zdrowie, a komórki immunologiczne na aktywność - poradnik pozwala odtruć i wzmocnić organizm dzięki programowi oczyszczania organizmu, który łatwo wkomponować w codzienne życie - zawiera przepisy na pyszne dodatki do zup, które w naturalny sposób wzmacniają organizm - książka przybliża smakowite dania, począwszy od oryginalnego przepisu na wywar na kościach poprzez wegański wywar grzybowy aż po wietnamską zupę pho
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56(083.12) (1 egz.)
Książka
W koszyku
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Chleb : domowa piekarnia / Piotr Kucharski - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal 2014 - 269 stron : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
Forma i typ
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta antyrakowa / Agata Lewandowska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2021. - 220 stron : ilustracje ; 24 cm.
Czy wiesz, które produkty mają właściwości antynowotworowe? Jak przygotowywać dania, by nie traciły cennych składników odżywczych? Jak przechowywać żywność, by nie stała się dla nas niebezpieczna? Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole / Beata Sokołowska, Edyta Skorupska. - Warszawa : Muza, 2017. - 254, [2] strony : fotografie ; 22 cm.
Książka poświęcona gotowaniu zgodnie z zasadami opisanymi w Alkalicznym stylu życia. Część główną książki stanowią przepisy kulinarne. Uzupełniona o krótkie rozdziały wyjaśniające, co to jest odżywianie alkaliczne (dieta alkaliczna), motywujące, wyjaśniające podstawy żywienia, by osiągnąć maksimum efektów przy minimum wysiłku i czasu. Współautorką książki i autorką zdjęć jest Edyta Skorpuska specjalistka psychodietetyki, promotorka zdrowego odżywiania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy? Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj: • wyraziste kimchi, • wyborną pastę z fety i tymianku, • makaron z kremowym sosem z jarmużu, • zupę z buraków z chrzanową śmietanką, • kremową pastę baba ghanoush, • oraz wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół. Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej