Książka kucharska
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Poradniki i przewodniki
(6)
Dostępność
dostępne
(6)
Placówka
Wypożyczalnia Sadlinki
(6)
Autor
Maciąg Agnieszka (1969- )
(2)
Wolański Robert (fotograf)
(2)
Durnowska Małgorzata
(1)
Hamelman Jeffrey (1951- )
(1)
Kaneko Chiho
(1)
Kowalczyk Jakub
(1)
Lundén Theres
(1)
Shirbidova Tatiana
(1)
Skorupska Edyta
(1)
Sokołowska Beata (psycholog)
(1)
Wojciechowska Ewa
(1)
Wätterback Johannes
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Dieta oczyszczająca
(2)
Zdrowe żywienie
(2)
Chleb
(1)
Konserwacja żywności
(1)
Ogrodnictwo
(1)
Pieczywo
(1)
Piekarstwo
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Przyprawy
(1)
Rośliny uprawne
(1)
Równowaga kwasowo-zasadowa
(1)
Uprawa roślin
(1)
Warzywa
(1)
Gatunek
Powieść obyczajowa
(2159)
Powieść
(1502)
Opowiadania i nowele
(760)
Kryminał
(637)
Powieść polska
(554)
Książka kucharska
(-)
Romans
(468)
Powieść historyczna
(463)
Thriller
(399)
Powieść amerykańska
(391)
Literatura polska
(363)
Powieść angielska
(188)
Powieść przygodowa
(181)
Saga rodzinna
(147)
Powieść erotyczna
(133)
Powieść psychologiczna
(129)
Fantastyka
(125)
Fantasy
(124)
Opowiadanie dziecięce polskie
(123)
Publikacja bogato ilustrowana
(119)
Powieść biograficzna
(113)
Sensacja
(112)
Książki dla małych dzieci
(110)
Literatura amerykańska
(107)
Literatura angielska
(106)
Biografie
(102)
Wiersze
(101)
Powieść kryminalna
(99)
Książka obrazkowa
(98)
Literatura dziecięca polska
(96)
Romans historyczny
(87)
Biografia
(86)
Bajki i baśnie
(84)
Książka zabawka
(82)
Powieść młodzieżowa polska
(78)
Poezja dziecięca polska
(77)
Powieść sensacyjna
(72)
Pamiętniki i wspomnienia
(70)
Opowiadanie polskie
(69)
Literatura młodzieżowa polska
(67)
Wydawnictwa dla dzieci
(67)
Opowiadanie dziecięce
(64)
Reportaż
(64)
Poradnik
(59)
Opracowanie
(58)
Antologia
(57)
Literatura francuska
(57)
Pamiętniki polskie
(57)
Powieść dziecięca polska
(56)
Broszura
(54)
Opowiadanie dziecięce amerykańskie
(51)
Materiały pomocnicze dla szkół
(50)
Książki dla najmłodszych
(49)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(45)
Wydawnictwa popularne
(45)
Książki zabawki
(43)
Opowiadanie dziecięce angielskie
(42)
Powieść francuska
(41)
Powieść młodzieżowa angielska
(39)
Publicystyka
(39)
Antologie
(38)
Poezja polska
(37)
Literatura dziecięca angielska
(36)
Literatura niemiecka
(36)
Opowiadanie obyczajowe
(35)
Literatura dziecięca amerykańska
(33)
Literatura rosyjska
(33)
Powieść dziecięca angielska
(33)
Powieść obyczajowa polska
(33)
Literatura dziecięca
(29)
Opowiadania i nowele obyczajowe
(28)
Powieść fantastyczna
(28)
Powieść niemiecka
(28)
Publikacje dla dzieci
(27)
Poradniki
(26)
Powieść hiszpańska
(25)
Dramat polski
(24)
Opowiadania i nowele przygodowe
(24)
Powieść szwedzka
(23)
Dokumenty dźwiękowe
(22)
Literatura młodzieżowa amerykańska
(22)
Albumy
(21)
Horror
(21)
Komiksy
(21)
Książka dla małych dzieci
(21)
Powieść obyczajowa amerykańska
(21)
Powieść wojenna
(21)
Literatura dla dzieci
(20)
Dramat
(19)
Powieść o miłości
(19)
Powieść autobiograficzna
(18)
Powieść fantasy
(18)
Reportaż polski
(18)
Literatura młodzieżowa angielska
(17)
Powieść włoska
(17)
Książka obrazkowa (picturebook)
(16)
Opowiadanie dziecięce francuskie
(16)
Pamiętniki angielskie
(16)
Łatwe opowiadania
(16)
Gry i zabawy umysłowe
(15)
Powieść kanadyjska
(15)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(6)
Dom i ogród
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56(083.12) (1 egz.)
Książka
W koszyku
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole / Beata Sokołowska, Edyta Skorupska. - Warszawa : Muza, 2017. - 254, [2] strony : fotografie ; 22 cm.
Książka poświęcona gotowaniu zgodnie z zasadami opisanymi w Alkalicznym stylu życia. Część główną książki stanowią przepisy kulinarne. Uzupełniona o krótkie rozdziały wyjaśniające, co to jest odżywianie alkaliczne (dieta alkaliczna), motywujące, wyjaśniające podstawy żywienia, by osiągnąć maksimum efektów przy minimum wysiłku i czasu. Współautorką książki i autorką zdjęć jest Edyta Skorpuska specjalistka psychodietetyki, promotorka zdrowego odżywiania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy? Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj: • wyraziste kimchi, • wyborną pastę z fety i tymianku, • makaron z kremowym sosem z jarmużu, • zupę z buraków z chrzanową śmietanką, • kremową pastę baba ghanoush, • oraz wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół. Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej